FOTO: Forțele de ordine – acțiuni de control în municipiul Bistrița

 -  -  1110


Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri au acționat în sistem integrat pentru a se asigura de faptul că sunt respectate toate măsurile care au ca scop prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Astfel, la data de 7 februarie, controalele au fost desfășurate în intervalul orar 15.00 – 18.00, în municipiul Bistrița, în zona centrelor comerciale, a piețelor, dar și în zona pietonală.

La acțiuni au participat 32 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, serviciilor de Ordine Publică, Investigarea Criminalității Economice, Investigații Criminale și Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi “Gelu Voievod” și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență Bistrița-Năsăud.

”Au fost verificați 36 de agenți economici privind respectarea măsurilor de protecție sanitară în cadrul activităților de preparare și comercializare a produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, respectiv localuri de tip fast-food, cofetării și restaurante, nefiind constatate nereguli. Totodată, au fost legitimate 126 de persoane cărora li s-a explicat faptul că respectarea restricțiilor impuse au drept scop siguranța și sănătatea noastră, a tuturor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În cele mai multe cazuri, cei legitimați de forțele de ordine au respectat măsurile impuse și au purtat masca sanitară de protecție, însă au fost și cazuri în care nu au fost respectate prevederile legale, fiind aplicate 24 de sancțiuni, conform Legii 55/2020, în cuantum total de 3.000 de lei.

Totodată, a mai fost aplicată de către jandarmi o sancțiune în valoare de 100 de lei pentru nerespectarea Legii 349/2002 (pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun), iar pentru abateri la Legea 61/1991 (pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice) au fost aplicate alte 9 sancțiuni în valoare totală de 1.000 de lei.

0 notes
235 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *