Din Bistrita

FOTO: Grupare specializată în trafic de persoane, destructurată de polițiști; percheziții în Bistrița-Năsăud, Vâlcea și București

 -  - 


Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, București și Vâlcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Râmnicu Vâlcea și Bistrița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

Astfel, la data de 25 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și procurorii DIICOT, au descins la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea DIICOT – BT Bistrița-Năsăud, în care sunt efectuate cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.

”În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și cartele SIM, înscrisuri și documente cu valoare probatorie, 2.000 de lei, 2 plicuri care conțineau o substanță cristalină, susceptibilă a avea efect psihotrop și o bancnota rulată, cu urme de substanțe susceptibile a avea efect psihotrop. De asemenea, 8 persoane au fost conduse la audieri. În urma audierilor, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, toți din București, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a acestora. Persoanele vizate sunt bănuite că, începând cu anul 2021 și până în prezent, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy” mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat atât în țară, cât și în străinătate. Tinerele ar fi fost transportate în mai multe orașe, locațiile fiind schimbate frecvent, unde ar fi fost determinate să practice prostituția în folosul persoanelor bănuite”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziții, au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Constanța și Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

61 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.