FOTO: Guvernul Orban a fost învestit. Parlamentarii bistrițeni și-au luat măsuri de protecție în timpul votului

 -  -  1159


Guvernul propus de premierul desemnat, Ludovic Orban, a fost învestit sâmbătă de Parlament. Au votat “pentru” 286 de deputaţi şi senatori, iar 23 au fost “împotrivă”. Au fost prezenţi 310 parlamentari, iar 309 şi-au exprimat votul. Iată reacțiile parlamentarilor bistrițeni: 

Ionuț Simionca (PMP): ”Am votat învestirea Guvernului Orban pentru ca țara să aibă un executiv cu puteri depline, care să poată lua măsuri de salvare a vieții românilor și de protejare a economiei în fața amenințării extinderii epidemiei de coronavirus. Să fie clar, am votat astăzi pentru România și pentru români, nu pentru PNL!”

Doina Pană (PSD): Un vot care m-a marcat pe viațăÎncerc să explic pe înțelesul tuturor: 

  • Epidemia Coronavirus generează nevoia de bani suplimentari la bugetul Sănătății. Bugetul unei țări odată votat în Parlament devine lege. Ca să poți aloca bani pentru ceva ce nu era prevăzut, se poate face rectificare bugetară de către Guvern prin OUG sau de către Parlament prin vot de amendare a legii.
  • Un guvern interimar nu poate emite OUG.
  • Un parlament cu activitatea suspendată nu poate amenda legi.
  • Ieri a fost identificat primul caz de parlamentar cu infecție Coronavirus care a participat la activitățile din această săptămână, inclusiv în sala de Plen. Drept urmare, așa cum era firesc, după votul de astăzi, Parlamentul și-a suspendat activitatea pentru o săptămână, cu posibilitatea de prelungire dacă va fi cazul(astăzi am fost testați toți cei prezenți).
  • Deși au existat încă alte două propuneri de premieri (dr Arafat și Dacian Cioloș), în totală batjocură față de români și România dată fiind perioada pe care o traversăm , Iohannis (pur și simplu nu pot scrie președintele României!) a mințit grosolan că a existat o singură propunere și l-a nominalizat pe demisul/ interimarul/ autoizolatul la Vila Lac 1, Ludovic Orban!
  • Dacă nu-l votam pe Orban, rămânea tot el dar premier interimar, fără să poată da OUG și fără ca eu să mai pot dormi vreodată dacă un singur român ar muri din cauza votului meu!

Astăzi, România a intrat în scenariul 3 de alertă! Viața și sănătatea oamenilor e mai presus de orice!”.

Daniel Suciu (PSD): ”S-a terminat … De acum, luați măsurile care se impun, de urgență în această perioadă! Noi am votat nu cu gândul la partid, nici pentru PNL, ci cu gandul la situația României. Nu a fost ușor, dar nu mai este vorba acum de politicieni și politică”

Cristina Iurișniți (USR): ”286 voturi pentru și 23 împotrivă, guvernul Orban a fost învestit , cu o prezență redusă a parlamentarilor PNL. S-a adoptat și o schimbare de regulament necesară situațiilor excepționale: posibilitatea de a vota electronic. USR își face datoria și va rămâne viligent la măsurile adoptate de acest Guvern, atât la cele pentru protejarea sănătății publice cât și pentru susținerea economiei”.

Ioan Deneș (PSD): “Azi în Parlamentul României la votul de învestitură a Guvernului României!
Azi ne-am făcut datoria față de țară,într-un moment de mare DIFICULTATE“. 

ACTUALIZARE

Președintele României, Klaus Iohannis a susținut, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului României.

Președintele României, Klaus Iohannis susține, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă

Președintele României, Klaus Iohannis susține, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului României.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Sâmbătă, 14 martie 2020

0 notes
284 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *