FOTO: Hală pentru depozitarea deșeurilor valorificabile, construită la Tărpiu

O hală pentru depozitarea deșeurilor valorificabile a fost construită în cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu, investiția fiind recepționată de autoritățile locale.

”Această investiție este oportună și ne dă posibilitatea să depozităm în condiții optime deșeurile reciclabile rezultate în urma sortării și pregătite pentru valorificare. Datorită creșterii calității colectării selective a deșeurilor reciclabile din județul nostru din ultimele 2 luni, odată cu introducerea colectării de la poarta casei și a implicării cetățenilor în separarea corectă a deșeurilor la sursă, am ajuns ca în luna iulie să pregătim pentru valorificare 200 de tone de deșeuri reciclabile, comparativ cu media lunilor anterioare când am valorificat aproximativ 70 de tone / lună. Este evidentă necesitatea acestei hale de depozitare care să păstreze în condiții bune deșeurile pregătite pentru vânzare către reciclatori, în special pentru fracțiile din hârtie / carton și plastic / metal pentru a nu fi alterate de condițiile vremii”, au precizat reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Investiția ”Construire hală în cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din Tărpiu pentru depozitarea deșeurilor valorificabile obținute în urma sortării în cadrul stației de sortare” a fost recepționată de către reprezentanți ai Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, ai ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, ai operatorului de salubritate Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL și ai constructorului – Amicii Building SRL.

”Felicităm constructorul acestui proiect Amicii Building SRL pentru calitatea lucrărilor efectuate și pentru finalizarea investiției cu 3 luni înainte de termenul prevăzut”, a mai adăugat ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

La nivel județean, banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se întorc procentual, în funcție de cantitatea de deșeuri reciclabile colectate, înapoi către toate primăriile din județ pentru ca acestea să-și poată acoperi o parte din costurile serviciilor de salubritate.

FOTO: ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud