Administratie

FOTO: În ce stadiu se află lucrările de pe străzile Tărpiului și Aerodromului și cele de la Biserica Evanghelică

 -  - 


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a verificat, vineri, stadiul unor lucrări care se execută în oraș.

Edilul Bistriței a ajuns pe șantierul de pe strada Tărpiului.

Se configurează porțiunea reabilitată a străzii Tărpiului, din zona cu pământ a drumului! Mai nou, a fost realizată o parte din trotuar și se lucrează la bordurare. După ce s-a construit o rețea pentru canalizarea apelor pluviale, inclusiv cu guri de scurgere Geiger, se continuă lucrările până la zona de asfalt pentru refacerea integrală a patului drumului. Până la sfârșitul anului, pe acest sector va exista carosabil nou, cu un strat binder, pe anumite sectoare fiind și trei benzi de circulație, dar și stâlpi zincați de iluminat public, cu cabluri îngropate”, a precizat primarul.

De asemenea, Ioan Turc a anunțat că și lucrările de la Biserica Evanghelică sunt în stadiu avansat.

”La Biserica Evanghelică, suntem într-un stadiu avansat, premergător încheierii lucrărilor de reabilitare. Se intervine la înlocuirea podelei cu piatră, jumătate din suprafața interioară, cu încălzire prin pardoseală, fiind deja pietruită. După finalizarea fațadei dinspre primărie, ar mai fi unele elemente de restaurat la interior, iar apoi va fi adus mobilierul și orga”, a explicat primarul.

Edilul Bistriței a mai menționat și că au fost finalizate lucrările pe strada Aerodromului.

Cetățenii care locuiesc în zonă, dar și cei care tranzitează înspre Cocoș (pârtie, traseu downhill, viitorul bazin olimpic) sau înspre Valea Ghinzii, au parte de un drum reabilitat integral, municipalitatea finalizând aici ample lucrări de investiții”, a adăugat Ioan Turc.

175 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.