Din Bistrita

FOTO: Înaltpreasfintitul Andrei Andreicuț, în vizită pe șantierele de la Dorolea și Valea Bârgăului

 -  - 


Mitropolitul Andrei Andreicuț, însoțit de părintele consilier Claudiu Grama și părintele protopop Alexandru Vidican, au vizitat, pe parcursul zilei de joi, mai multe șantiere de lucru de la bisericile și parohiile din Bistrița-Năsăud.

Potrivit Protopopiatului Ortodox Român Bistrița, prima vizita a Înaltpreasfintitului Andrei Andreicuț a fost la viitorul complex social – religios de la Dorolea, coordonat de părintele stareț Chiril de la Mănăstirea Parva. În această zonă, pe o suprafață de 2,5 ha, va fi construit un așezământ religios și social, precum și o biserică.

A fost vizitată și biserica din Prundu Bârgăului 3, care este în plin șantier de pictură, precum și noua casă parohială, sub coordonarea părintelui Cristian Dolha.

Vizita a continuat la biserica din Tureac și la casa parohială în șantier de reconstrucție sub directa supraveghere a părintelui Cristian Ianchiș.

”Înaltpreasfințitul a stat de vorbă cu muncitorii, cu șefii de șantier, privind cu multă atenție schițele după care lucrează, îndemnându-i la respectarea tuturor normelor, atât la lucrările de construcție, cât și la cele de pictură.
Multumirea parintelui Mitropolit a fost ca totusi se lucrează și în aceste vremuri, unde credința bârgăuanilor se vede prin fapte
”, a transmis preotul Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului Ortodox Român Bistrița.

Inaltpreasfintitul Andrei in vizita canonica pe Valea Bargaului!Joi, 9 iulie, Parintele Mitropolit Andrei, insotit de…

Publicată de Protopopiatul Ortodox Român Bistrița pe Joi, 9 iulie 2020
45 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.