FOTO: Incendiu puternic la o casă din Dorolea, izbucnit după ce un copil s-ar fi jucat cu o brichetă

Un puternic incendiu a izbucnit, luni dimineața, la o casă din localitatea Dorolea, pompierii fiind solicitați să intervină pentru a stinge focul. După ce au lichidat incendiul, pompierii au stabilit că acesta ar fi izbucnit după ce un copil s-ar fi jucat cu o brichetă.

La fața locului au intervenit pompierii militari și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Livezile.

Când au ajuns la locul solicitării, pompierii au stabilit că incendiul se manifesta generalizat, cu flacăra deschisă, la întreaga construcție din lemn, pe o suprafața de circa 150 mp, cu posibilitate reală de extindere la vecinătăți.

Pompierii voluntari din Livezile au asigurat prima intervenție și au evacuat o butelie, după ce o altă butelie explodase înainte de sosirea acestora la locul intervenției. A treia butelie a fost extrasă din casă de către pompierii militari din Detașamentul Bistrița, mobilizați la locul solicitării cu patru echipaje specializate care încadrează două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la înălțime, respectiv un echipaj de prim ajutor SMURD. Pompierii voluntari din localitate s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere. Cel mai important, nu au fost înregistrate victime și proprietățile învecinate au fost salvate, înainte ca flăcările violente să le afecteze”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

După finalizarea intervenției pentru localizarea și lichidarea focarelor, precum și îndepărtarea elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii, s-a trecut la stabilirea unei cauze probabile de producerea a incendiului.

Astfel, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jocul unui copil cu o sursă de aprindere (brichetă), iar primele materiale care au ars au fost elementele textile de la un pat.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *