FOTO: Incendiu violent în localitatea Viile Tecii. Flăcările au distrus în totalitate acoperișurile de la două case

 -  -  11011


Un puternic incendiu a cuprins, luni după-amiază, două case din localitatea Viile Tecii. Un număr de 13 persoane locuiau în cele două imobile, dar acestea au reușit să iasă la timp din locuințe.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechința și de la Detașamentul de pompieri Bistrița.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent, era în faza de ardere generalizată, cu flacară deschisă ce putea fi observată de la câțiva kilometri distanță.

Până la sosirea pompierilor, incendiul a cuprins acoperișurile a două case învecinate, pe suprafețe de circa 50 mp, respectiv 80 mp.

”Din fericire, persoanele care locuiau în cele două case (șase copii și doi adulți într-o locuință, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casă) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de față, acestea sunt la rude, în alte trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor. Exista riscul extinderii incendiului și la aceste imobile”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Sursa citată a mai completat că pompierii militari și cei voluntari au realizat mai multe dispozitive de intervenție până la locul incendiului. Casele erau situate într-o zonă greu accesibilă autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizată de la o distanță de aproximativ 3 km de locul intervenției.

Flăcările au afectat în totalitate acoperișurile celor două imobile. Intervenția a durat mai bine de două ore.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jar sau de o scânteie de la o sobă neprotejată față de materiale care se pot aprinde ușor (combustibile).

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

1 notes
136 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *