FOTO: Interesați de meseria de polițist, circa o mie de preșcolari și elevi au participat la acțiunile organizate de Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud cu prilejul Zilei Porților Deschise

 -  -  6662


Circa o mie de persoane, majoritatea preșcolari și elevi de la diferite grădiniţe, şcoli generale sau licee, au vizitat, luni, sediul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, cu prilejul Zilei Porților Deschise.

Toți cei prezenți au avut posibilitatea să afle informații utile despre meseria de polițist, despre activitățile la care oamenii legii participă, dar și ce aparatură și tehnică folosesc în misiunile pe care le au de îndeplinit, având șansa chiar să testeze o parte dintre obiectele și armele expuse.

Astfel, pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Bistriţa, între orele 09:00-12:00, au putut fi admirate motocicleta şi diferite autospeciale folosite de poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică, precum şi autolaboratorul criminalistic mobil, destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Totodată, a fost organizată o mini expoziţie a armamentului şi echipamentelor de protecţie din dotarea Serviciului Acțiuni Speciale

Cei interesaţi au putut testa aparatul etilotest din dotarea Serviciului Rutier, le-au fost prelevate, de către poliţiştii criminalişti, amprente care le-au rămas ca amintire, sub formă de breloc.

De asemenea, doritorii au putut testa ochelarii care simulează efectele vizuale ale consumului de alcool sau droguri, fiind astfel promovate comportamentele fără risc pe drumurile publice. Cei care au încercat ochelarii au fost surprinși de modul în care consumul de alcool sau de stupefiante poate deforma realitatea.

În plus, tot cu prilejul Zilei Porților Deschise, copiii au făcut cunoştinţă și cu câinele polițist Lord, nelipsit de la astfel de momente festive ale Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Toate aceste activități au fost organizate în contextul aniversării a 197 de ani de existență a Poliției Române și a 51 de ani de la constituirea Poliției Bistrițene cu inspectorat, secții, birouri, precum şi 53 de posturi comunale, în zonele rurale.

6 bookmark
0 notes
387 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.