FOTO: Investiție de circa 6 milioane de euro în reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic ”Grigore Mosil”

 -  -  1283


Primăria Bistrița a obținut finanțare europeană în valoare de peste 6 milioane de euro pentru un proiect care prevede reabilitarea unor corpuri de clădire ce aparțin Colegiului Tehnic ”Grigore Moisil” din municipiu.

 

Contractul de finanțare pentru proiectul intitulat “Reabilitarea si modernizarea Colegiului Tehnic Grigore Moisil, corp A, B si C, municipiul Bistrita” a fost semnat în primăvara acestui an, având o valoare de 30,1 milioane lei. În acest moment, lucrările sunt în plină desfășurare.

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, explica în momentul în care a fost semnat contractul că într-unul dintre cele 3 corpuri care vor fi reabilitate va fi amenajat un cămin-internat pentru elevii din mediul rural care studiază la această unitate de învățământ. Camerele vor fi de câte două persoane și vor fi dotate cu baie proprie. În celelalte două corpuri care vor fi reabilitate vor fi amenajate ateliere și laboratoare pentru elevi.

Principalul obiectiv al proiectului este de a reabilita şi moderniza așadar clădirile existente, în vederea asigurării unor spaţii moderne pentru desfăşurarea activităţilor specifice învățământului preuniversitar.

Autoritățile locale dau asigurări că lucrările vor fi finalizate în anul 2021, Colegiul Tehnic “Grigore Moisil”  urmând să fie un liceu modern și dotat, pregătit pentru a oferi elevilor cele mai bune condiții de învățătură”,

Totodată, reprezentanții Primăriei Bistrița mai spun că în următorii doi ani, șapte școli și două grădinițe din oraș se vor moderniza și reabilita complet, în unele dintre acestea lucrările fiind deja demarate, așa cum este și cazul Colegiului Tehnic ”Grigore Moisil”.

859220cookie-checkFOTO: Investiție de circa 6 milioane de euro în reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic ”Grigore Mosil”
0 notes
408 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.