FOTO: Investiții de peste 1,7 milioane de euro pentru modernizarea unui tronson dintr-un drum județean și pentru construirea unui pod

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a recepționat, miercuri, două obiective de investiții realizate cu finanțare din bugetul propriu. Este vorba despre modernizarea DJ 172 G între Sărățel și intersecția cu DJ 154 și despre construirea unui pod pe DJ 172G, valoarea totală a celor două investiții fiind de peste 1,7 milioane euro.

Recepționăm astăzi două lucrări mai mici, dar extrem de importante, care vor scurta cu aproximativ 11 km legătura cu Valea Șieului și Valea Budacului dinspre DN 15 A, Sărățel spre DJ 154 (Monariu) și descongestionăm traficul rutier din zonă. Este vorba despre două lucrări, respectiv modernizarea unui tronson de drum din DJ 172G de circa un km, realizat de compania Trans-Simy, cu o garanție de 10 ani și un buget de 3,6 milioane lei, și construirea unui pod pe DJ 172G, realizat de compania Îndemânarea Prod Com SRL, cu o valoare de circa 5 milioane de lei și o garanție de 10 ani. Aș vrea să felicit constructorii. Lucrările arată foarte bine. Având și o perioadă de timp rezonabilă, sunt convins că ele sunt și de calitate și că vor rezista în timp”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Șeful administrației județene a ținut să mulțumească tuturor constructorilor din județ care, deși există mici întârzieri în ceea ce privește plățile, continuă lucrările în ritm susținut.

Mă bucur foarte mult că investițiile în județul nostru continuă și mulțumesc tuturor constructorilor din județ care s-au capitalizat în cei 10 ani de investiții publice și acum avem mare noroc de a lucra în ritm susținut, chiar dacă noi mai întârziem cu plățile. A fost o perioadă extrem de complicată, cu inflație, cu o creștere a prețurilor la materialele de construcții, cu contracte care au trebuit adiționate și ajustate și avem o mică întârziere la plăti. Sper ca până la finalul anului să mai primim bani de la Guvern ca să putem închide și dacă vor rămâne mici datorii, sunt convins că în luna ianuarie a anului viitor le vom plăti către constructor”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

La rândul său, primarul comunei Mărișelu, Horea Călin Petruț, a menționat că tronsonul de drum modernizat facilitează accesul dintre Valea Șieului și zona de câmpie a județului Bistrița-Năsăud.

Nu am crezut vreodată că acest tronson de drum va fi reabilitat. Spun asta pentru că am crescut în satul Domnești și știu ce a fost înainte aici. Suntem foarte mulțumiți de această investiție, mai ales că legătura dintre Valea Șieului și zona de câmpie este astfel mai scurtă. Nu pot decât să mulțumesc tuturor celor implicați în acest efort”, a spus Horea Călin Petruț.

În ceea ce privește modernizarea tronsonului de 1 km din DJ 172G, principalele lucrări executate au constat în modernizarea părții carosabile, realizarea acostamentelor, a unui podeț din beton, precum și lucrări de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată. Valoarea acestei investiții a fost de 3,6 milioane lei, circa 750.000 de euro.

Investiția în construirea podului pe DJ 172G s-a ridicat la circa 5 milioane de lei, aproximativ un milion de euro. Podul are o singură deschidere cu lungimea de 28,50 m, lățimea părții carosabile fiind de 7,80 m. Aici au fost amenajate și două trotuare cu lățimea de 1,50 m.

Ambele investiții au fost realizate cu fonduri asigurate din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *