FOTO: Jandarmeria Bistrița-Năsăud, la ora bilanțului. Mii de misiuni în 2020

 -  -  948


Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au prezentat, marți, un bilanț al activității pe anul trecut, eveniment care s-a desfășurat într-un cadru restrâns și la care a luat parte prefectul județului, Stelian Dolha, precum și subprefectul Eugen Curteanu.

Potrivit raportului de activitate, în anul 2020, jandarmii au executat aproape 8.800 de misiuni de ordine publică,  în creștere cu 17,76 % faţă de anul 2019.

”Din analiza indicatorilor specifici, a rezultat că în cursul anului 2020 am stopat activitățile infracționale în 458 cazuri, în creștere cu 140% și am sancționat componența antisocială în 7.252 situații, în creștere cu 483%. Situația operativă aparte și gradul de implicare al efectivelor de jandarmi și poliție a dus la o scădere cu 15,12% a infracțiunilor stradale sesizate. O atenţie deosebită a fost acordată dezvoltării Jandarmeriei Montane, prezenţa jandarmilor în această zonă asigurând turiştilor un grad sporit de siguranţă, garanţia unei intervenţii rapide şi eficiente în condiţii climaterice deosebite, precum şi o implicare activă, în acţiunile de protejare a mediului organizate independent in cadrul campaniilor naționale sau in colaborare cu alte organizații.  In anul de referință, un număr de 27 cetățeni s-au aflat în dificultate în zona montană”, se arată în raport.

Prefectul Stelian Dolha a afirmat că le este recunoscător jandarmilor pentru tot efortul pe care l-au depus în toată această perioadă complicată.

”La câte evenimente am depăsit împreună cu Jandarmeria bistrițeană în 2020, parcă ar fi trecut 2-3 ani sau mai mulți. Îmi amintesc că, în urmă cu un an, le-am spus că 2020 urmează să fie un an agitat în contextul a două tururi de alegeri. Cine ar fi putut bănui atunci că electoralul va trece în plan secund și, chiar mai mult, că urma sa ne confruntăm cu această pandemie, cu stare de urgență, carantină, stare de alertă, evenimente de neimaginat pentru oricare dintre noi. Că întreaga noastră lume se va schimba. Privind retrospectiv, nu-mi imaginez ce-am fi făcut fără jandarmii noștri care au fost peste tot, în condiții meteorologice uneori greu de suportat, înfruntând oboseala zi și noapte și adeseori reticența și frustrarea celor vizați de măsuri. Au fost prezenți în patrule, au verificat persoanele carantinate și izolate, au însoțit transporturi, la acțiuni de voluntariat, urmărirea respectării măsurilor în stare de urgență și acum în alertă, au fost omniprezenți și mereu gata de acțiune indiferent cât de obositi, uneori epuizați au fost. Le sunt recunoscător pentru tot efortul lor în toată această perioadă complicată. Evident, trebuie să rămânem cu toții vigilenti. Deși odată cu vaccinarea anti-COVID vedem luminița de la capătul tunelului, lucrurile nu sunt deloc simple și se pot complica încă pentru o perioadă de timp. Așa că în 2021 va trebui să rămânem tot pe baricade, iar Jandarmeria, pe lângă activitățile curente pe care trebuie să le îndeplinească, rămâne unul din pilonii pe care ne sprijinim. Îi mulțumesc domnului colonel Florin Furnea și tuturor jandarmilor bistrițeni!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

0 notes
73 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *