FOTO: Jandarmii au un nou partener canin care îi va ajuta în misiuni

 -  -  1021


Jandarmii bistrițeni au un nou sprijin în misiuni. Este vorba despre Ara – o cățelușa care a ajuns la Bistrița la începutul lunii aprilie și care se antrenează intensiv pentru a se acomoda cu misiunile pe care trebuie să le execute alături de partenerul său.

Având în vedere retragerea din activitate a celor două cățelușe Zara şi Dona, la începutul lunii martie a acestui an, brigada canină a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud este completată de Ara, un ciobănesc malinois în vârstă de 10 luni. Aceasta parcurge un program riguros de pregătire alături de cel care va fi conductorul său – plt. maj. Paul Gabor, pe perioada în care își va desfășura activitatea în cadrul unității. De asemenea, cei doi (câine +conductor) vor parcurge și un curs de 4 luni, la Centrul Chinologic Sibiu, pentru obținerea specializării: patrulare/intervenție”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Pe lângă Ara, jandarmii bistrițeni mai au încă doi parteneri canini – Sașa (câine de patrulare-intervenţie, rasa ciobănesc german, conductor câine Stan Eugen) și Linda (câine de căutare /salvare în mediul natural, rasa ciobănesc german, conductor câine sg. maj. Barteș Andrei).

Tot la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud ”și-au desfășurat activitatea” Zara – un câine care a fost retras din activitate la împlinirea limitei de vârstă și Dona – care a fost retrasă din activitate la aproape 7 ani, din motive medicale. Cele două cățelușe au fost adoptate de cei alături de care au participat la misiuni.

Antrenamentele zilnice avute în toţi aceşti ani i-au făcut pe conductorii lor să le considere membri ai familiei şi ca urmare conductorii lor: plt. maj. Paul Gabor și plt. adj. Alin Peterlin au ales să le adopte şi să le îngrijească în continuare în propriile familii”, a mai adăugat Georgeta Cășvan.

0 notes
146 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *