Eveniment

FOTO: Jandarmii montani, în sprijinul turiștilor care vizitează Poiana cu narcise

 -  - 


Jandarmii montani din Rodna desfășoară o serie de acțiuni de patrulare pe traseul care duce la Poiana cu narcise de pe Vârful Saca din Munții Rodnei.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, narcisele au început să înflorească, astfel că au existat deja câțiva turiști care au ales să parcurgă traseul până sus în poiană.

Alături de rangerii Parcului Național Munții Rodnei, jandarmii montani din Rodna efectuează patrulări pe traseu, pentru a fi la dispoziţia turiştilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor în această zonă.

Având în vedere că narcisele nu se află încă în perioada maximă de înflorire, jandarmii se așteaptă ca în zilele următoare să crească numărul celor care vor vizita poiana.

Administrația Parcului Național Munții Rodnei recomandă turiștilor să aleagă traseul de pe Izvorul Roșu – Dealul Popii pentru a ajunge în Poiana cu narcise.

Poiana cu narcise este situată într-o arie protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.

19 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.