FOTO: La Bistrița a fost plantată prima pădure Erasmus din România

La Bistrița a fost plantată prima pădure Erasmus din România, spune primarul municipiului, Ioan Turc.

Am dat start plantării a peste 3500 de puieți pentru prima pădure Erasmus din cele 7 pe care Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și-a propus să le planteze în țară. Proiectul a fost implementat în județul nostru ca urmare a inițiativei inspectorului școlar pentru proiecte și programe educaționale, Doina Macarie, reprezentant în rețeaua de inspectori și ambasadori Erasmus. Mă bucur că, în calitate de primar, am avut oportunitatea de a pune la dispoziție un teren de aproape un hectar în zona Văii Căstăilor pentru acest proiect, implicându-ne activ la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele legate de protecția mediului și la cultivarea unui comportament prietenos cu mediul. Contribuim cu fiecare proiect pe care ni l-am propus la dezvoltarea Bistriței ca oraș verde!”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a felicitat inspectorii școlari implicați în acest proiect, dar și pe cei 120 de elevi, cadre didactice și angajați ai mai multor unități de învățământ care au participat la activitatea de plantare a puieților.

La acțiune au participat următoarele școli: Liceul Silvic „Transilvania” Năsăud, Liceul Tehnologic Feldru, Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz-Băi, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, Liceul Tehnologic Agricol Beclean, Liceul Tehnologic Lechința, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, Școala Gimnazială Ilva Mare, Școala Gimnazială Livezile, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița, Grădinița cu Program Prelungit „Raza de Soare” Bistrița, Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” Bistrița, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6, Școala Gimnazială „Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos, Școala Gimnazială Tiha Bârgăului, Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, Centrul Județean de Asistență și Resurse Educaționale Bistrița, Creșa Bistrița, Școala Gimnazială Petriș.