FOTO: La Mureșenii Bârgăului se amenajează o platformă pentru depozitarea gunoiului de grajd

 -  -  1031

Primăria comunei Tiha Bârgăului a reușit să accese fonduri pentru amenajarea unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd, proiect care va oferi o alternativă pentru stocarea gunoiului provenit din gospodăriile localnicilor. Investiția este în plină derulare, amplsamentul fiind predat contructorului.

Am reușit să accesăm fonduri de la Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru construirea unei platforme comunale de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd la Mureșenii Bârgăului. Valoarea totală a investiției depășește 1,8 milioane de lei, o sumă de 1,7 milioane de lei provenind din fonduri rambursabile acordate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, restul investiției fiind cofinanțat din bugetul comunei”, a anunțat primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Sursa citată mai completează că în zona numită Valea Bicii din localitatea Mureșenii Bârgăului va fi amenajat un bazin de stocare și trei boxe din beton armat, capacitatea de stocare a depozitului fiind de aproape 3.000 mc/an.

Platforma va fi împrejmuită și păzită, iar locuitorii comunei Tiha Bârgăului vor putea depozita aici gunoiul de grajd.

Prin proiect se va achiziționa și un set de utilaje pentru exploatarea platformei – încărcător, tractor cu remorcă, cisternă vidanjabilă și o mașină de împrăștiat gunoiul.

”Este un alt pas spre normalitate pe care îl facem în comuna noastră, un pas prin care protejăm mediul înconjurător dar și sănătatea noastră și a celor dragi”, a mai precizat primarul Vasile Șut.

0 notes
156 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *