FOTO: La Mureșenii Bârgăului se construiește un punct de lucru al Ambulanței

În localitatea Mureșenii Bârgăului a început construcția unui punct de lucru al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița-Năsăud.

Potrivit conducerii SAJ Bistrița-Năsăud, lucrările au demarat la data de 23 octombrie, de construcția clădirii care va adăposti noul punct de lucru al Ambulanței ocupându-se Primăria Tiha Bârgăului. La finalizarea construcției, imobilul va fi dat în comodat SAJ Bistrița-Năsăud și va deveni sediu pentru noul punct de lucru de pe Valea Bârgăului.

”Noul punct de lucru va funcționa, după operaționalizare, cu patru echipaje medicale de urgență cu asistent, câte un echipaj/tură de 12 ore, în regim permanent”, a precizat managerul unității, dr. Annabella Muzsi.

Pentru asigurarea activității operative, punctului de lucru de la Mureșenii Bârgăului i se vor redistribui două autosanitare tip B2, dotate standard pentru derularea de asistență medicală de urgență în sistem integrat.

”Echipajul medical de urgență cu ambulanță B2 va completa resursele operative existente pe Valea Bârgăului în prezent, asigurând asistență medicală de urgență și transport medical asistat în timp util populației de pe Valea Bârgăului, cetățenilor aflați în tranzit spre/dinspre nordul Moldovei și, nu în ultimul rând, turiștilor care vizitează stațiunea Colibița și Pasul Tihuta”, a mai precizat conducerea SAJ Bistrița-Năsăud, care a mulțumit pentru sprijin Ministerului Sănătăţii, Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Primăriei Tiha Bârgăului.

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița-Năsăud a primit undă verde pentru a înființa un punct de lucru la Mureșenii Bârgăului în primăvara acestui an.

În prezent, SAJ Bistrița-Năsăud își desfășoară activitatea în stația centrală Bistrița, substațiile Beclean și Năsăud și punctele de lucru Maieru și Teaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *