FOTO: Lemn confiscat și amenzi de 4.000 de lei, în urma unor verificări efectuate de jandarmi pe linie silvică

 -  - 


Jandarmii din Bistrița-Năsăud au aplicat amenzi de 4.000 de lei și au confiscat peste 3 metri cubi de lemn, în urma unor nereguli constatate în timpul unui control pe linie silvică.  

Jandarmii au depistat un camion care transporta o cantitate mai mare de lemn decât cea înscrisă pe documentele legale.

”Fapta a fost constatată pe timpul unei acțiuni specifice organizate pe linie silvică, în cursul zilei de marți, 14 martie. Un autocamion transporta material lemnos, rotund, de esență rășinos, fără a fi respectate prevederile legale în vigoare. În urma inventarierii efectuate de către lucrătorii silvici, a rezultat faptul că există o cantitate de 3,29 mc de material lemnos peste cantitatea înscrisă în aviz și un număr mai mare de bucăți decât era prevăzut în documente. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei și s-a dispus confiscarea materialului lemnos transportat în plus (3,29 mc)”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, la aceeași dată, și polițiștii au aplicat sancțiuni pe linie silvică.

”La data de 14 martie, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat, pe Drumul Național 17D, două autoutilitare care transportau material lemnos. În urma verificărilor, s-a constatat că, în ambele cazuri, transporturile au fost efectuate fără documente legale. Cei doi conducători auto, un tânăr de 21 de ani, din Rebrișoara și un bărbat de 57 ani, din Sângeorz-Băi, au fost sancționați cu avertisment, iar materialul lemnos transportat (aproximativ 3mc) a fost ridicat și predat în custodia ocolului silvic”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

FOTO: Jandarmeria Bistrița-Năsăud

Vizualizări 812 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.