FOTO: Liceul Tehnologic Agricol a renunțat la o parcelă de 32 de hectare în favoarea viitorului Cartier al Tinerilor din Bistrița

Primii pași importanți în vederea realizării proiectului privind înființarea unui cartier al tinerilor în Bistrița au fost făcuți astăzi.

Reprezentanții Primăriei Bistrița au reușit să obțină o suprafață de 32 de hectare de teren aflată în administrarea Liceului Tehnologic Agricol. Unitatea de învățământ a cedat administrației locale suprafața de teren, astfel că proiectul începe încet, încet să prindă contur.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, reprezentanții consiliului de administrație au propus, ca pe lângă acea grădiniță prevăzută a fi construită în incinta cartierului să se reabiliteze și să modernizeze spațiile nefolosite din clădirile actualului Liceu Agricol și chiar să se înființeze și o școală generală pentru copiii din viitorul cartier al tinerilor.

Spațiile și clădirile Liceului Tehnologic Agricol ocupă actualmente 3 ha, iar în urma discutiilor de astăzi, încă 3 ha au mai rămas în administratea unității de învățământ pentru cultivarea terenului agricol în scopuri didactice.

De asemenea, administrația locală a primit și acordul de principiu  în consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Nădăud pentru acest proiect.

Aceștia au reprezentat primii pași, iar în ședința Consiliului Local din această lună va fi supus dezbaterii și proiectul de hotărâre care prevede schimbarea destinației terenului din teren agricol dat în administrarea Liceului Agricol, în teren pentru edificarea cartierului de locuințe individuale destinate tinerilor prin atribuire de loturi prin concesionare de către Primăria Municipiului Bistrița.

Reamintim că în luna mai a acestui an, viceprimarul Cristian Niculae a lansat un proiect intitulat ”Bistrița ta, casa ta”, prin intermediul căruia administrația locală ar putea concesiona loturi de teren în zona Livezi în vederea construirii unor case în regim privat. Practic, bistrițenii care doresc să își construiască propria casă pot primi terenul în concesiune de la Primăria Bistrița pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii până la 73 de ani. Autoritățile estimează că primele loturi de teren pentru tinerii care vor dori să își construiască locuințe ar putea fi repartizate la finalul anului 2019 – începutul anului 2020.Caricatură

Ziar de Bistrita