FOTO: Lucrările de reabilitare a Ambulatoriului de la Spitalul Orășenesc Beclean, pe ultima sută de metri

 -  -  945


Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Beclean (Policlinica) se află în plin proces de reabilitare și modernizare, după ce administrația locală din Beclean a obținut fonduri europene pentru această investiție. La finalul lucrărilor, orașul de pe Someș va beneficia de un Ambulatoriu utra-modern, cu lift panoramic, instalații de ultimă generație și cabinete medicale la standarde europene.

Potrivit primarului orașului Beclean, Nicolae Moldovan, lucrările se desfășoară în ritm alert, unitatea urmând să fie redată circuitului medical în curând.

”Sunt convins că dintre toate proiectele aflate acum în derulare, cel mai important proiect este reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Beclean la cele mai înalte standarde și dotarea lui cu aparatură medicală de ultimă generație. În curând, acesta va fi dat în circuitul medical”, a precizat primarul.

Proiectul prevede că se vor reabilita și moderniza toate spațiile existente la nivelul ambulatoriului, se va monta un lift panoramic pentru a se facilita accesul persoanelor cu deficiențe motorii la etajele superioare, se vor dota absolut toate cabinetele medicale existente cu aparatură medicală specifică specialităților medicale existente, inclusiv laboratoarele de imagistică și de analize medicale.

Obiectivul final al investiției este de a optimiza serviciile oferte pacienților și de a facilita accesul acestora la servicii medicale, precum și de a diversifica gama de servicii oferite.

Valoarea totală a proiectului, care prevede inclusiv dotarea cu aparatură medicală, se ridică la suma de aproximativ 2,2 milioane de euro. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” și are Obiectivul specific 8.1 ”Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate”.

0 notes
70 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *