FOTO: Lucrările la drumul care leagă Bistrița de Budacu de Jos vor fi gata în cel mult o lună

 -  -  1049Reabilitarea tronsonului de la Bistrița la Budacu de Jos al DJ 173C se apropie de final. Lucrările avansează în ritm alert, astfel că reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud spun că acestea vor fi finalizate în cel mult o lună.

Potrivit șefului Serviciului Drumuri Județene din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, ing. Gabriel Pop, lucrarea este realizată în proporție de aproximativ 85 la sută.

În această perioadă, constructorul execută lucrări în zona Dealul Budacului – cea mai problematică zonă de pe acest tronson de drum. Din cauza alunecărilor de teren și a faptului că această porțiune nu a fost consolidată, drumul s-a surpat, constructorul fiind nevoit să execute ample lucrări pentru a asigura desfășurarea în condiții de maximă siguranță a traficului rutier. Pe această porțiune a fost construit un zid de sprijin.

Totodată, pe întreg tronsonul de la Bistrița la Budacu de Jos urmează să mai fie turnat un ultim strat de asfalt – cel de uzură.

Potrivit ing. Gabriel Pop, lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ o lună.

Reamintim că, începând cu data de 24 februarie, traficul rutier pe DJ 173C a fost închis pentru reabilitarea și modernizarea acestui tronson. Autoritățile au recomandat participanților la trafic ca pe durata restricției să folosească rutele alternative (Bistrița-Jelna-Budacu de Jos) sau (Bistrița-Sărata-Budacu de Jos).

Reabilitarea şi modernizarea tronsonului de la Bistrița la Budacu de Jos al DJ 173C este o investiție ce se realizează cu finanţare din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, lucrările fiind executate de compania SC Îndemânarea PRODCOM SRL Livezile.

0 notes
174 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *