FOTO: Magazin LIDL din Bistrița, amendat de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au fost constatate

 -  - 


Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a aplicat amenzi în valoare totală de 80.000 de lei unui magazin LIDL din municipiul Bistrița, potrivit unui comunicat de presă al instituției. 

”În data de 6 decembrie 2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a realizat o acțiune de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în magazinul Lidl din municipiul Bistrița, strada Andrei Mureșanu, nr. 9. Acțiunea s-a desfășurat ca parte a unei tematici naționale de control, dar și în baza unei reclamații înregistrate la CJPC Bistriţa-Năsăud”, se arată în comunicatul CJPC Bistrița-Năsăud.

În urma acțiunii de control, comisarii Protecției Consumatorilor au constatat o serie de nereguli.

Neregulile constatate au fost: diferența între prețul produsului afișat la raft și cel încasat la casa de marcat, neconcordanță între țara de proveniență afișată pe eticheta de la raft și cea menționată pe eticheta de pe ambalajul original al produselor, neafișarea prețului de vânzare la unele produse expuse la comercializare, precum și existența unei diferențe de gramaj în minus față de cel indicat pe eticheta aplicată produsului”, se mai arată în comunicat.

Pentru neregulile constatate, comisarii bistrițeni au aplicat trei amenzi  amenzi contravenționale, în valoare totală de 80.000 lei, dar și un avertisment.

“Asigurăm consumatorii că supraveghem permanent piața în scopul apărării drepturilor și intereselor legitime ale acestora”, a spus Stelian Dolha, comisar șef adjunct CJPC Bistrița-Năsăud.

FOTO: Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud

Vizualizări 126 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.