FOTO: Magazinele din galeriile comerciale din Bistrița s-au redeschis; oamenii au ieșit la cumpărături. Jandarmii patrulează în aceste zone

 -  -  1632


Jandarmii bistrițeni patrulează în zona magazinelor care s-au redeschis începând cu data de 15 mai 2020, verificând dacă se respectă noile măsuri stabilite de autorități pentru evitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Începând cu data de 15 mai, România a intrat în stare de alertă, acest lucru aducând și o serie de noi măsuri de care cetățenii trebuie să țină cont. Astfel, având în vedere noile reguli, începând de astăzi, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii – astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

Tot începând de astăzi, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în interiorul localității, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Jandarmii bistrițeni se asigură că aceste măsuri sunt respectate și patrulează în zona magazinelor din galeriile comerciale care s-au redeschis. Dacă în urmă cu câteva zile parcările galeriilor comerciale erau goale, astăzi lucrurile au stat cu totul altfel, semn că bistrițenii au ieșit la cumpărături.

În ambele galerii comerciale de pe strada Calea Moldovei au fost deschise magazine, printre acestea numărându-se JYSK, Decathlon, Kik, Hervis, Pepco, SMYK, LC Waikiki și altele.

Totodată, și jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele și Colibița sunt în teren pentru acțiuni de prevenție, îndrumare și sprijin pentru turiștii care se vor afla în zona de munte în aceste zile.

”Oriunde va fi nevoie de noi vom răspunde prezent pentru a oferi necondiționat sprijin și îndrumare. Respectați măsura de distanțare socială! Suntem convinși că prin responsabilitate vom depăși această perioadă cu bine”, transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

De asemenea, tuturor celor intenționează să plece în altă localitate decât cea de domiciliu, jandarmii le reamintesc că este necesară completarea uneo declarații pe propria răspundere.

0 notes
757 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *