FOTO: Magistrații bistrițeni nu au protestat, deși în alte județe din țară au avut loc astfel de acțiuni. În stradă au ieșit doar câțiva bistrițeni veniți să îi susțină pe magistrați

 -  -  1073


Cu toate că în mai multe județe din țară magistrații au ieșit în stradă în semn de protest față de modificările aduse legilor Justitiei și Codurilor Penal și de Procedură Penală, la Bistrița nimeni nu a făcut acest lucru.

Magistrații Tribunalului Bistrița-Năsăud și-au desfășurat activitatea în condiții normale și nu au organizat nicio formă de protest.

În fața instanței de judecată din Bistrița au fost prezenți doar câțiva bistrițeni, care ar fi vrut să fie alături de judecători la o acțiune de protest, însă, în cele din urmă au fost singurii care au protestat.

Dana Ceuca, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud a declarat pentru Ziar de Bistrița că ”în legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public despre eventuale proteste, în prezent noi nu avem nicio decizie a Adunării Generale a Judecătorilor de la Tribunalul Bistrița-Năsăud în sensul organizării unei forme de protest. Astfel, la modul colectiv nu a fost luată o astfel de decizie. Activitatea instanței nu a fost suspendată, se desfășoară în condiții de normalitate”. 

În schimb, la Cluj, circa o sută de magistraţi protestează la această oră, în faţa Tribunalului Cluj. De asemenea, un grup de clujeni s-a alăturat protestului magistraţilor.

 

0 notes
198 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *