FOTO: Ministrul Cseke Attila a vizitat obiective din Bistrița finanțate din fonduri guvernamentale. A dat asigurări că va exista finanțare pentru a finaliza proiectele începute

 -  -  11178


După întâlnirea ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, cu reprezentanții administrației publice locale, vizita oficialului guvernamental în municipiul Bistrița a continuat cu deplasări la mai multe obiective de investiții finanțate din fonduri guvernamentale.

Astfel, ministrul, însoțit de prefectul Stelian Dolha, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul Ioan Turc și alți specialiști din Primăria Bistrița, a vizitat Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” (investiție de circa 7,6 milioane lei, finanțată prin PNDL) și Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” (investiție de 38 milioane lei, suportată din bugetul Ministerului Dezvoltării și derulată prin Compania Națională de Investiții), dar și noua Sală Polivalentă din Unirea (investiție de 89 milioane de lei, derulată prin Compania Națională de Investiții).

Totodată, s-a vizitat și amplasamentul din complexul sportiv din cartierul Unirea pe care Primăria Bistrița intenționează să construiască bazine de înot.

Ministrului i-au fost prezentate stadiile lucrărilor aflate deja în derulare și s-au purtat discuții și cu privire la modalitatea în care se pot obține și alte fonduri pentru noi investiții.

Ministrul a afirmat că județul Bistrița-Năsăud este cel-al 12-lea pe care l-a vizitat de la preluarea mandatului, scopul acestor vizite fiind acela de a afla care sunt nevoile comunităților locale.

”Este un județ în care am mai fost și într-o altă ipostază și în care mă întorc cu drag. Este cel de-al 12-lea județ pe care îl vizitez de la preluarea mandatului de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și voi continua și cu alte județe. Aceste vizite urmăresc un dublu aspect. În primul rând, de a avea discuții cu autoritățile locale legate de nevoi, probleme, provocări și de a oferi informații și date autorităților locale despre oportunitățile și posibilitățile de finanțare, dar și provocările pe care le are ministerul și Guvernul în perioada următoare. În al doilea rând, este vizată și partea de investiții. Și în județul Bistrița-Năsăud sunt în curs de derulare investiții importante, pe care Guvernul actual dorește să le finanțeze și să le termine”, a spus ministrul într-o conferință de presă organizată după vizitele efectuate în teren.

Referitor la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, ministrul a menționat că lucrările avansează vizibil. 

”La Liceul de Muzică avem o finanțare prin PNDL în valoare de 7,6 milioane lei, din care pe contract cam jumătate din sumă e deja decontată. Un corp de clădire e deja funcțional și lucrările continuă”, a afirmat sursa citată. 

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, Cseke Attila a spus că, la finalul acestora, municipiul Bistrița va avea ”o clădire etalon din punct de vedere arhitectural”.

Acesta a dat asigurări că există fonduri pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv.

În bugetul Ministerului Dezvoltării există sume suficiente cu care putem să finanțăm aceste lucrări. În primul rând, cerem lucrări de calitate. E cel mai important lucru. Și, evident, dacă lucrările avansează mai repede decât data preconizată de finalizare, ne bucurăm. Există șanse la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” pentru acest lucru. Termenul de finalizare a construcției este aprilie 2023. Ceea ce este foarte important este că Guvernul, bugetul de stat are resurse financiare pentru a executa această lucrare și de a o și finaliza”, a mai spus sursa citată.

Totodată, în ceea ce privește Sala Polivalentă din Complexul Wonderland – Unirea, ministrul a spus că termenul pentru finalizarea acestui obiectiv este luna februarie 2022, dar lucrările ar putea fi finalizate mai repede.

Lucrările decurg foarte bine, avansează bine, mobilizarea constructorului mi se pare în regulă. Dacă nu apar eventuale probleme pe parcursul investiției, din discuția cu antreprenorul, există șanse ca acest proiect să fie predat bistrițenilor mai repede decât termenul preconizat de februarie 2022. Am asigurat antreprenorul că în bugetul Ministerului Dezvoltării sunt resurse și pentru acest obiectiv de investiții și am spus că pentru Guvernul actual este importantă infrastructura sportivă”, a mai spus ministrul.

Cseke Attila a adăugat că a mai purtat discuții și cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și cu alți reprezentanți ai autorităților locale.

”Aceste discuții vor continua, ne vom întoarce. Am prezentat câteva dintre problemele și provocările Ministerului Dezvoltării. Ele sunt legate de legislație, de funcționarea administrației publice, de unele probleme legate de partea de construcții”, a mai precizat ministrul.

Mai jos găsiți imagini de la vizita ministrului Cseke Attila în municipiul Bistrița:

1 notes
303 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Ministrul Cseke Attila a vizitat obiective din Bistrița finanțate din fonduri guvernamentale. A dat asigurări că va exista finanțare pentru a finaliza proiectele începute

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *