FOTO: Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, în vizită la companiile TeraPlast și Rombat

 -  -  2064


 

Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministru al Mediului, s-a aflat luni, într-o vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud, prilej cu care a vizitat două dintre marile companii din sectorul industrial.

”Vizita pe care am întreprins-o la Bistriţa a avut ca scop principal vizitarea a două societăţi, Teraplast şi Rombat, una cu capital integral românesc, cealaltă care a fost iniţial cu capital integral românesc, după care a fost vândută unui fond de investiţii sud-african, care sunt competitive, îndeplinesc toate condiţiile de mediu naţionale, europene şi internaţionale”, a declarat ministrul.

Prima oprire a ministrului a fost la grupul TeraPlast.

”În cadrul discuțiilor, s-a punctat necesitatea creșterii utilizării materiei prime din materiale reciclate în procesul de producție, precum și planurile de dezvoltare ale companiei, precum noile facilități de producție de țiglă metalică de la Băicoi (Prahova)”, arată Ministerul Mediului.

În plus, în contextul reducerii impactului asupra mediului, grupul Teraplast a anunțat că fabricile Teraplast și TeraSteel intenționează să economisească resursele convenționale (petrol, gaze naturale, cărbuni, etc.), producând energie regenerabilă și nepoluantă care va asigura parțial energia electrică necesară în procesul tehnologic de fabricare al panourilor termoizolante. Pe acoperișul halelor de produvor fi instalate sisteme de energie solară, care vor avea în componență panouri solare ale căror randamente sunt în mod obișnuit garantate 10 ani pentru mai mult de 85%.

Următoarea oprire a fost la producătorul de acumulatori auto Rombat, ministrul declarându-se încântat de planurile de viitor ale companiei bistrițene.

Rombat este o companie-etalon în industria producției acumulatorilor auto și, de asemenea, singura companie cu un astfel de profil din România. Am aflat cu bucurie despre planurile de dezvoltare ale companiei în zona autovehiculelor electrice. Eco-mobilitatea este un pilon de bază al viitorului pe care dorim să îl construim, iar crearea unei piețe autohtone pentru componente de gen este esențială”, a decalarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

După aceste vizite, ministrul Mediului a avut și o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și instituțiilor publice deconcentrate la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. S-au purtat discuții pe marginea problemelor de mediu din județ, precum eficientizarea gestionării deșeurilor și noile reglementări din domeniu, situația calității aerului în aglomerările urbane, precum și conservarea biodiversității și a ariilor naturale protejate.

FOTO: Ministerul Mediului

 

0 notes
1189 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *