FOTO: Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române pentru a salva viața unui tânăr din Bistrița-Năsăud cu arsuri grave

 -  -  3372


O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în această dimineață, o misiune umanitară pe ruta Otopeni- Cluj- Napoca – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pacientul în vârstă de 29 de ani, originar din județul Bistrița-Năsăud, a fost însoțit de mama sa și a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la o echipă medicală din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București – a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. Potrivit Mediafax, pacientul prezenta arsuri pe 49% din suprafaţa corpului. ”A fost un caz de autoincendiere, tânărul şi-a turnat petrol după o ceartă cu tatăl său, apoi şi-a dat foc. Prezenta arsuri pe faţă, torace, membre inferioare, era intubat şi ventilat” a declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Adela Golea, citată de Mediafax.

Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 3.45, și s-a întors în București, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Gabriel Stancu și Mihai Avram, iar echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoș Tudose – medic, sergentul major Georgel Grigore – asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu – medic și Marian Drăghici – asistent.

Foto: Gabriel Alexandru Stancu – Forțele Aeriene Române

3 bookmark
0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.