FOTO: Montarea patinoarului sintetic în zona centrală se apropie de final; va deveni funcțional în Ajun de Moș Nicolae

 -  -  11197


Pentru a oferi noi facilități de agrement pentru tineri, Primăria municipiului Bistrița a achiziționat un patinoar sintetic, acesta urmând să funcționeze pe tot parcursul anului, potrivit primarului Ioan Turc.

În primă fază, în perioada sărbătorilor de iarnă, patinoarul va funcționa în zona centrală a orașului, în apropierea Bisericii Evanghelice, unde lucrările pentru montarea lui sunt în plină desfășurare.

Patinoarul va deveni funcțional în seara de 5 decembrie, în Ajun de Moș Nicolae, când se va aprinde și iluminatul festiv în oraș și se va deschide și Târgul de Crăciun. Gașca Zurli, Ducu Bertzi și Florin Săsărma vor întreține atmosfera în zona centrală a orașului.

În ceea ce privește patinoarul, acesta va avea o suprafață de circa 600 de metri pătrați.

Este un patinoar cu o suprafață de aproape 600 de metri pătrați, costurile lui se ridică la 635.038 lei. Vom avea 100 de perechi de patine și toată recuzita necesară pentru ca oamenii și cei care vor dori să patineze pe suprafața patinoarului să poată să facă acest lucru în bune condiții. Este o suprafață identică cu cea de la Cârța, din județul Harghita, pe care se antrenează echipa națională de hochei și unde funcționează o academie de hochei”, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc. 

În ultima ședință a Consiliului Local Bistrița au fost aprobate și taxele care vor fi percepute pentru utilizarea patinoarului. Astfel, cei care vor dori să își petreacă timpul liber făcând mișcare în acest mod vor trebui să achite următoarele tarife:

Municipalitatea a precizat că la baza stabilirii acestor taxe s-a avut în vedere și o analiză a tarifelor practicate de alţi operatori interni:

După sărbători, patinoarul ar putea fi mutat într-o altă zonă din oraș.

1373490cookie-checkFOTO: Montarea patinoarului sintetic în zona centrală se apropie de final; va deveni funcțional în Ajun de Moș Nicolae
1 notes
322 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Montarea patinoarului sintetic în zona centrală se apropie de final; va deveni funcțional în Ajun de Moș Nicolae

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.