FOTO: Noapte de foc pentru pompierii bistriței! Două incendii la Mureșenii Bârgăului și unul la Beclenuț. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

 -  - 


 

Noaptea de duminică spre luni a fost una la foc continuu pentru pompierii bistrițeni, care au fost solicitați să intervină la trei incendii izbucnite la case de locuit din două localități.

Astfel, un puternic incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, pe raza localității Mureșenii Bârgaului, la o casă de locuit. Alerta s-a dat puțin după miezul nopții, când s-a solicitat intervenția pompierilor pentru a stinge flăcările.

La fața locului au intervenit mai multe autospectale de lucru cu apă și spumă, iar pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost sprijiniți și de voluntari din cadrul Gărzii de Intervenție – Stingere Prundu Bîrgăului.

Când au ajuns la locul incendiului, pompierii au constatat că acesta se manifesta într-o încăpere, reușind în scurt timp să îl lichideze. Însă, echipajele de intervenție au găsit două victime (bărbat şi femeie, în vârstă de aproximativ 70 de ani, respectiv 48 de ani).

Femeia este afirmativ conștientă, prezintă arsuri pe aproximativ 35 % din suprafața corpului, iar barbatul – constient – prezintă o intoxicație cu fum. Echipajele de pompieri le-au acordat primul ajutor, până la sosirea echipajelor medicale (terapie intensiva mobila SMURD, respectiv prim ajutor SMURD)”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

De asemenea, la scurt timp după acest incendiu, tot în localitatea Mureșenii Bârgăului a mai izbucnit unul. ”Pompierii militari din cadrul GIS Prundu Bârgăului au lichidat un alt incendiu, tot în localitatea Mureșenii Bârgaului. Şi de această dată, incendiul se manifesta la o încăpere, restul casei fiind inundat cu fum. Deplasarea echipajelor s-a făcut de la locul primului incendiu”, a mai adăugat Marius Rus.

În plus, și în localitatea Beclenuț au intervenit pompierii pentru a stinge flăcările care au cuprins tot un imobil.

Intervenția a durat aproximativ două ore, interval în care pompierii au acționat concomitent pentru protejarea vecinătăților si localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta pe o suprafață de circa 150 mp (acoperis). Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, dar nu s-a impus transportul acestuia la spital. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un cos de fum neprotejat față de materiale combustibile”, a precizat Marius Rus.

Loading

bookmark icon