FOTO: Nouă acțiune a Poliției pentru combaterea delictelor silvice

 -  - 


În perioada 20 – 21 ianuarie, polițiștii din Bistrița-Năsăud, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, au desfășurat o nouă acțiune pentru combaterea delictelor silvice. 

În perioada menționată, au fost efectuate controale în trafic, fiind oprite pentru verificări 28 de autovehicule, dintre care 16 transportau material lemnos.

În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.160 lei, atât pentru nereguli la regimul silvic, cât și la regimul rutier. De asemenea, a fost confiscată și cantitatea totală de 12,87 metri cubi de  material lemnos, în valoare de peste 5.400 lei.

Totodată, în timpul unei acțiuni în trafic, polițiștii din Beclean au depistat un transport ilegal de material lemnos.

”La data de 24 ianuarie, între orele 15.00-18.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, în intervalul menționat, au fost oprite pentru control 23 de autovehicule și au fost legitimate 34 de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 8.215 lei. Dintre acestea, 23 au fost pentru abateri rutiere și una pentru abateri silvice, în cuantum de 2..000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea de material lemnos, care era transportat fără documente legale, în valoare de 3.045 de lei. În fapt, pe Drumul Național 17, în Uriu, a fost oprită pentru verificări o autoutilitară, iar la volan a fost identificat un bărbat, de 36 de ani, din Hodac, județul Mureș. Acesta transporta 3,5 metri cubi de cherestea fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos transportat ilegal a fost ridicat în vederea confiscării”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Vizualizări 138 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.