FOTO: Noi dotări pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud

 -  -  1364


 

 

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,,Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud beneficiază de noi dotări, utile mai ales în situațiile când sunt înregistrate calamităţi majore.

Astfel, prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare, unitatea a fost dotată cu o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat și o bucătărie rulantă auto.

”Echipamentele sunt achiziționate cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență. Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice și o bucătărie rulantă auto, care poate fi utilizată ca bază de operații, dar și în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea, în aproximativ trei ore, porțiile de mâncare pentru persoanele din tabără”, arată ISU Bistrița-Năsăud.

În fiecare container sunt: 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp), un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp, 10 sisteme de climatizare, un sistem de iluminat, 67 paturi pliante, 67 saci de dormit, 10 seturi de mese cu bănci.

Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate care pot asigura cazarea persoane afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni.

FOTO: ISU B-N

0 notes
489 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *