FOTO: Noi parcări în zona Pieței Independenței-Nord și în cartierul Subcetate, în execuție

 -  -  1105


Primăria Bistrița anunță că lucrările de amenajare a unor noi parcări în zona Pieței Independenței-Nord și în cartierul Subcetate sunt în plină desfășurare.

”În zona Pieței Independenței-Nord, unde s-au restrâns rândurile de mese și se eliberează spații ocupate de chioșcuri vechi, Direcția Servicii Publice lucrează la amenajarea unei noi parcări. După un nou strat de asfalt, urmează numerotarea și trasarea a zeci de locuri de parcare, una dintre primele variante alternative implementate de municipalitate pentru a atenua din deficitul care le creează probleme proprietarilor de autoturisme, odată cu noile proiecte de infrastructură din municipiu. De fapt, în locația de pe Independenței-Nord vom implementa și un proiect pe fonduri europene care va include supraetajarea altor locuri de parcare, dar și modernizarea pieței rămase și a întregului areal”, a explicat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

De asemenea, în execuție este și un proiect care prevede amenajarea a 126 de locuri de parcare în cartierul Subcetate.

În Subcetate, amenajarea a 126 de locuri de parcare e în grafic, executantul LDP dând asigurări că investiția va putea fi recepționată la finalul lunii octombrie”, a completat Ioan Turc.

Edilul Bistriței a mai cerut conducerii LDP să urgenteze activitățile prevăzute pentru strada Simfoniei, unde, de luni, vor începe lucrările pentru canalizare, urmate de bordurare și primul strat de asfalt.

”Este important ca ritmul pe acest șantier să fie unul bun, pentru ca disconfortul creat cetățenilor să fie cât mai mic. În ultimele zile, pe această stradă au avut loc unele intervenții ale „Electrica”, iar de-acum se poate trece la următoarele stadii din proiect”, a adăugat primarul, care mai spune că asfaltarea continuă conform programului și pe strada Valea Ghinzii.

0 notes
230 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *