FOTO: Nouă elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, jandarmi pentru o zi

 -  -  1319


Nouă elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa au avut ocazia să se familiarizeze cu meseria de jandarm și să afle direct de la cadrele militare ce înseamnă această meserie.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, miercuri, 20 noiembrie, cei 9 elevi au aflat mai multe despre activitatea desfăşurată de jandarmi şi despre misiunile acestora în sprijinul comunităţii. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului educativ ”Terre des homes – Ziua Ştafetei 2019”.

”Elevii şi-au exprimat dorinţa de a deveni jandarmi, astfel că au avut ocazia să se afle ca urmare au petrecut câteva ore în mijlocul oamenilor legii pentru a vedea dacă au ales bine viitoarea meserie. Aceştia au fost familiarizaţi cu principalele misiuni ale jandarmilor, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenţie şi au efectuat un tur al unităţii”, spune purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan.

La finalul activităţii, elevii s-au arătat încântaţi de timpul petrecut alături de jandarmi şi au declarat că doresc în continuare să le devină colegi.

Totodată, elevilor le-a fost înmânată câte o diplomă pentru interesul manifestat faţă de instituţia Jandarmeriei şi misiunile pe care aceasta le desfăşoară zilnic pentru liniştea cetăţenilor.

0 notes
444 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *