FOTO: O femeie și un bărbat din Tureac, reținuți pentru trafic de droguri de risc. Cantități impresionante descoperite de polițiști

 -  -  66586


 

 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 3 percheziții domiciliare, toate pe raza județului, pentru documentarea activității infracționale a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

”Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul acestui an, o femeie de 48 de ani, din Tureac, împreună cu concubinul ei, un cetățean german în vârstă de 61 de ani ar fi inițiat o cultură outdoor de canabis. În urma perchezițiilor, a fost descoperită o cultură outdoor de canabis, constituită din 70 de plante în diferite stadii de dezvoltare și mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creștere a plantelor de canabis”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă. 

Potrivit DIICOT, ”în fapt s-a reținut că, începând cu primăvara anului 2019, inculpata B.F.E. împreună cu inculpatul B.W., cetățean german, în vârstă de 61 de ani, au cultivat în grădina unui imobil situat într-o localitate din județul Bistriţa – Năsăud mai multe plante de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea obținerii din acestea, după recoltare și prelucrare, a drogului de risc cannabis, pe care intenționau să-l comercializeze către terțe persoane”.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 20 kilograme de cannabis masă uscată, 5 kilograme de cannabis masă verde, 2 cântare electronice, 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă, 5 HDD, semințe de cannabis și suma de 22.500 euro.

Substanța uscată a fost disimulată și ambalată în 320 de pachete sigilate și pregătite pentru vânzare, pe pachete fiind aplicate etichete care atestau necorespunzător conținutul acestora ca fiind diferite produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniul vânzării de astfel de produse.

De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 laptopuri, 4 telefoane mobile, o tabletă și 5 HDD.

Cei doi sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc, fiind reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

FOTO: IPJ B-N

6 notes
5711 views
bookmark icon

6 thoughts on “FOTO: O femeie și un bărbat din Tureac, reținuți pentru trafic de droguri de risc. Cantități impresionante descoperite de polițiști

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *