FOTO: O nouă serie de soldaţi gradaţi profesionişti a depus jurământul militar

 -  -  1005

La data de 3 iulie, în ţară au avut loc ceremonii de depunere a jurământului militar de către o nouă serie de soldaţi gradaţi profesionişti.

Aflaţi la finalul modulului de instrucţie individuală de bază, cei 890 de soldaţi gradaţi profesionişti, dintre care 824 băieţi şi 66 de fete, au jurat credinţă patriei în unităţile în care s-au instruit, din garnizoanele Alba Iulia, Bistriţa, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Caracal, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mangalia, Piteşti, Slobozia, Târgovişte.

La Bistrița, ceremonia de depunere a jurământului militar a avut loc la la sediul Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița”. La activitate au participat locțiitorul pentru operații al șefului de stat major al Diviziei 4 Infanterie ,,GEMINA”, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General GRIGORE BĂLAN” și comandanții unităților subordonate brigăzii.

Comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General GRIGORE BĂLAN” – colonelul Cornel-Traian Scurt, a evidențiat prin cuvântul său semnificația depunerii jurământului militar – un jurământ de credință față de țară, de idealurile existenței noastre milenare, de independență, suveranitate, libertate și integritate teritorială – ca fiind un moment înălțător, momentul certificării deplinei maturități cetățenești. Locțiitorul pentru operații al șefului de stat major al Diviziei 4 Infanterie ,,GEMINA” – colonelul Ștefan Toader, a transmis mesajul comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,GEMINA” cu ocazia acestei festivități, subliniind însemnătatea depunerii jurământului militar, un act de conștiință cu înalte semnificații patriotice și civice, prin care se dobândește pe deplin statutul de militar”, a precizat Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Depunerea jurământului este un moment unic din viaţa militarilor, legământul solemn de a merge până la sacrificiul suprem pentru ţară.

În toată țara, ceremoniile s-au desfăşurat cu respectarea regulilor sanitare impuse de prevenirea răspândirii infectării cu SARS-CoV-2.

Vineri, 03 iulie, la sediul Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița” a avut loc festivitatea de depunere a jurământului…

Publicată de Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" pe Vineri, 3 iulie 2020
0 notes
130 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *