FOTO: O nouă tranșă de pachete cu produse de igienă de la Uniunea Europeană a ajuns în Bistrița-Năsăud

 -  -  985


Cea de-a treia tranșă de pachete ce conțin produse de igienă a ajuns în Bistrița-Năsăud și a fost repartizată în toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, informează Instituția Prefectului. Aproape 20.000 de astfel de pachete vor fi distribuite persoanelor beneficiare.

Fiecare pachet conține periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și șampon pentru adulți, precum și detergent de rufe.

Beneficiarii programului, conform ordonanței cu privire la stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, sunt:

  • familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

În cazul primelor două categorii de beneficiari a început deja procesul de distribuire a acestor pachete, ulterior urmând ca astfel de produse să ajungă și la persoanele care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național. Acest program este gestionat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.

0 notes
110 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *