FOTO: O parcare etajată cu aproape 100 de locuri se va amenaja în zona străzilor Constantin Roman Vivu – Ion Minulescu din Bistrița

Primăria Bistrița a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru un proiect care vizează construirea unei parcări etajate în municipiu. 

În documentația depusă la APM Bistrița-Năsăud se precizează că parcarea ar urma să fie amenajată în zona străzilor Constantin Roman Vivu – Ion Minulescu, bloc G3. Aceasta ar urma să aibă aproximativ 100 de locuri.

Terenul care face obiectul proiectului este în suprafață de 1.800 m2. Prin proiect se propune construirea unei clădiri având regim de înălțime D+P, construcție care va cuprinde toate spațiile funcționale necesare și amenajarea spațiului adiacent acesteia. Accesul autovehiculelor pe terasa circulabilă se va realiza printr-o rampă cu dublu sens amplasată pe latura nord-estică a construcției și pe care se va realiza parcarea mașinilor. La demisol se vor amenaja un număr de 46 locuri de parcare, accesul auto se va realiza în pantă, iar accesul pietonal se va realiza pe spațiul destinat circulației pietonilor. De asemenea, la parter se vor amenaja 47 locuri de parcare, accesul auto se va realiza în pantă, iar accesul pietonal pe spațiul destinat circulației pietonilor”, se arată în proiectul depus la APM Bistrița-Năsăud, în care se mai precizează că se vor amenaja și alei pietonale și un spațiu verde.

După ce se vor parcurge toate etapele legale, municipalitatea va demara lucrările pentru construcția noii parcări.

Reamintim că, în urma implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene, mii de locuri de parcare din Bistrița vor fi desființate, administrația locală fiind nevoită să găsească soluții pentru a amenaja parcări atât în zonele rezidențiale, cât și în cele nerezidențiale.

În primăvara acestui an, primarul Ioan Turc a anunțat că municipalitatea a gândit un amplu proiect care prevede construcția unui număr total de 24 de parcări, pe următoarele străzi/zone: Dumbravei, Ion Minulescu, General Grigore Bălan, Vasile Lupu, Spătarului, zona Dacia, Cireșului, Intrarea Muncelului, Grănicerilor, Basmului, Ursului, Iasomiei, Intrarea Clopoțeilor, Arțarilor, Dragoș Vodă, Constantin Roman Vivu, Crinilor, Castanilor, Carpați, 1 Decembrie, Lupeni, Mihai Eminescu, Năsăudului și Viișoara (park & ride).

Totodată, edilul Bistriței a mai precizat că primele parcări etajate din Bistrița vor fi construite pe străzile Vasile Lupu, Năsăudului și Ion Minulescu, lucrările pentru amenajarea acestora urmând să fie demarate în acest an.