FOTO: Oameni cărora le pasă și care nu rămân indiferenți față de necazurile altora. Anamaria Horia, un exemplu

 -  -  1333


Comunitatea bistriteană a fost zguduită ieri de două evenimente deosebit de grave: un accident rutier produs pe raza localității Dumbrava, soldat cu o victimă declarată decedată, în ciuda eforturilor echipei UPU – SMURD Bistrița și un eveniment complex (accident rutier, urmat de un accident feroviar, pe raza localității Feldru).

Un rol extrem de important în misiunea de salvare a victimelor l-au avut și ceilalți participanți la trafic, care au oprit de îndată pentru a încerca să ajute.

Un bun exemplu este și o tânără de 24 de ani din localitatea Ilva Mică, Anamaria Horea, care a trecut prin zona accidentului la scurt timp după producerea acestuia. Activând ca voluntar al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, a oprit imediat pentru a acorda primul ajutor victimelor, punând în practică ceea ce a învățat. 

Aprecierea noastră este îndreptată înspre acei participanți la trafic pe DN17 D care, imediat după producerea accidentului, au sărit să ajute victimele rămase încarcerate. Pănă la sosirea primului echipaj al ISU Bistrița – Năsăud, domnișoara Anamaria Horea, voluntar la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud, a intrat într-una din mașini și a luat măsurile de prim ajutor (măsuri salvatoare de viață, imobilizare corectă a victimelor etc.), esențiale în astfel de situații de urgență. Paramedicii năsăudeni au găsit-o stăpână pe situație, dornică de a se implica și de a folosi cunoștințele dobândite pe timpul programului de voluntariat” au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

După acest ajutor bine-venit, lupta contracronometru a fost continuată de echipajele de descarcerare și medicale ajunse, ulterior, la locul accidentului.

Toate cele patru persoane implicate în accident au ajuns în viață la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, ceea ce arată că fiecare persoană implicată în această misiune complexă a avut un aport extrem de important.

FOTO: Facebook – Anamaria Horea

0 notes
58 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.