FOTO: Opt elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud, la Şcoala de Vară “Tinerii şi Democraţia”

 -  -  1342


Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi creşterea nivelului de conştientizare privind importanţa participării active la viaţa democratică a Uniunii Europene au fost principalele beneficii ale participanţilor la Şcoala de vară “Tinerii şi democraţia”. Evenimentul a fost organizat de Centrele Europe Direct Bistriţa, Argeş, Bucureşti şi Maramureş, la Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, în perioada 28 – 31 august 2018.

La finalul lunii mai, Comisia Europeană a publicat propunerea Noii Strategii Europene pentru Tineret care va intra în vigoare anul viitor şi va fi valabilă până în anul 2027. Scopul acesteia este de a oferi tinerilor o voce mai puternică şi de a îi încuraja să se implice în crearea de politici de tineret la nivel european, prin dezvoltarea de programe şi proiecte orientate pe următoarele arii de acţiune: IMPLICARE – Încurajarea participarii tinerilor la viaţa democratică şi civică; CONECTARE – Conectarea tinerilor din interiorul şi din afara Uniunii Europene pentru a stimula implicarea prin voluntariat, mobilităţi de învăţare şi solidaritate; CAPACITARE – sprijinirea şi responsabilizarea tinerilor prin creşterea calităţii, inovaţiei şi recunoaşterii activităţii de tineret.

Răspunzând acestor nevoi, Centrul Europe Direct Bistriţa, alături de Centrele Europe Direct din Argeş, Bucureşti şi Maramureş, a organizat, în perioada 28-31 august 2018, la Băile Herculane, Şcoala de vară “Tinerii şi democraţia”. Contribuind la creşterea nivelului de conştientizare în rândul tinerilor cu privire la importanţa participării civice şi la dezvoltarea în rândul acestora a competenţelor necesare pentru participarea la procesul democratic european, activităţile propuse au fost deosebit de apreciate de participanţi.

Ediţia din acest an a adus împreună 27 de tineri din Bucureşti şi judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, care au avut oportunitatea de învăţa mai multe despre importanţa implicării active în viaţa democratică, de a îşi dezvolta abilităţile de comunicare, în special prin intermediul mijloacelor digitale şi a tehnicilor moderne de “storytelling”, şi de a socializa cu tineri din alte regiuni ale ţării.

 

Din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat 8 liceeni, voluntari şi câştigători ai concursurilor organizate de Centrul Europe Direct Bistriţa în acest an:

  • Florina Braţi – Liceul de Muzică “Tudor Jarda” Bistriţa;
  • Paula Bosi – Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” Bistriţa;
  • Elena Câmpan – Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” Bistriţa;
  • Ionela Horoba – Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa;
  • Anda Mariana Pop – Colegiul Tehnic “Infoel” Bistriţa;
  • Bogdan Szasz – Colegiul Naţional “Petru Rareş” Beclean;
  • Dorian Szekeres – Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” Bistriţa;
  • Anton Tricolici – Liceul de Arte “Corneliu Baba” Bistriţa.

FOTO: Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud

0 notes
467 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *