FOTO: Parc amenajat în cartierul Subcetate

 -  -  2983

Locuitorii din cartierul Subcetate vor avea la dispoziție o zonă în care își vor putea petrece timpul liber, asta deoarece Primăria Bistrița a amenajat un parc în acest cartier. Investiția a depășit suma de 1,2 milioane lei, fiind asigurată din fonduri europene.

Potrivit administrației locale, lucrările au fost efectuate într-un timp record, de doar 4 luni de la demararea șantierului. Noul parc urmează să fie deschis în scurt timp, după ce se va efectua recepția finală a lucrărilor.

Investiția s-a ridicat la 1,2 milioane lei și s-a realizat prin intermediul proiectului ”Amenajare spații verzi în zona Subcetate”, finanțat din fonduri europene.

Pentru ca familiile tinere din cartierul Subcetate să poată petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, noul parc din Subcetate a fost realizat pe o suprafață de peste 2.000 de mp. Au fost amenajate spații verzi și alei pietonale, a fost montat mobilier urban – bănci, cișmele, coșuri de gunoi, aparate de fitness – și a fost amenajat și un foișor. De asemenea, au fost plantați arbori, arbuști și plante floricole. Parcul beneficiază de instalație de iluminat și de sistem de supraveghere video.

Proiectul ”Amenajare spații verzi în zona Subcetate” a fost finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, lucrările fiind executate de firma CML.RO SRL.

Cu toate că în ansamblul de locuințe din cartierul Subcetate sunt construite 15 blocuri, cu un număr total de peste 600 de apartamente, precum și locuințe individuale, locuitorii acestei zone nu aveau până acum niciun parc sau o zonă de agrement unde să își petreacă timpul liber.

2 notes
108 views
bookmark icon

2 thoughts on “FOTO: Parc amenajat în cartierul Subcetate

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *