Din Bistrita

FOTO: Paturi cu acționare prin telecomandă, la Spitalul Orășenesc ”dr. George Trifon” din Năsăud. Transportul a sosit din Austria

 -  - 


În ultimele zile ale anului trecut, la Spitalul Orașenesc ”dr. George Trifon” din Năsăud a ajuns un transport din Austria, care conține mai multe paturi de spital cu acționare prin telecomandă. Acestea au intrat în dotarea unității medicale și vor fi folosite de pacienții care vor fi internați în cadrul spitalului din Năsăud. În plus, potrivit deputatului bistrițean Robert Sighiartău, în total, în țară vor ajunge o mie de astfel de paturi.

”Împreună cu oameni cărora le pasă, reușim să ajutăm spitale și centre medicale din Bistrița-Năsăud, dar și din țară. Împreună cu un grup de români din Austria, care nu au uitat de unde au plecat, ne-am mobilizat și cu spijinul reprezentanților din cadrul Spitalului LKH Klagenfurt, vom aduce în următoarea perioadă 1.000 de paturi de spital cu acționare prin telecomandă. Primul tir a ajuns, vineri, înainte de sărbători, la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud” a precizat Robert Sighiartău.

Spitalul Orăşenesc “dr. George Trifon” din Năsăud este condus în prezent de jr. Daniel Marcu, iar structura organizatorică a unității medicale este compusă din 4 secții și 5 compartimente cu 165 de paturi pentru spitalizare continuă și 18 paturi pentru spitalizare de zi.

În plus, la Năsăud a fost înfiinţată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Spitalul Orăşenesc Năsăud”, organism al cărui scop este acela de a asigura o mai bună finanţare a Spitalului Orăşenesc “dr. George Trifon” din Năsăud.

La această asociaţie au aderat 23 de primării: orașele Năsăud și Sîngeorz-Băi și comunele Romuli, Telciu, Coşbuc, Salva, Runcu Salvei, Nimigea, Zagra, Dumitra, Rebrişoara, Rebra, Parva, Feldru, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Leşu, Maieru, Rodna și Şanţ.

SURSA FOTO: Robert Sighiartău/Facebook

28 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.