FOTO: Percheziții în Bistrița, la o grupare bănuită de furturi din bancomate; un bărbat a fost reținut

 -  -  1055


Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud au efectuat percheziții la locuințele unor persoane din Bistrița, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Un bărbat a fost reținut și ar putea ajunge după gratii.

”La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 6 carduri bancare emise în Anglia și două token-uri aferente, 107 cartușe neletale, precum și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie. Bănuit de comiterea faptelor este un bărbat de 36 de ani, din Bistrița. În urma probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 30 octombrie 2020, bărbatul ar fi montat în fanta de introducere a cardurilor bancare a unui ATM un dispozitiv cu ajutorul căruia ar fi efectuat operațiuni de interogare și retragere numerar. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 9.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Dosarul se află în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

La acțiunile de ieri au participat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Acțiuni Speciale și Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE

Bărbatul cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos a fost prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

0 notes
180 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *