FOTO: Percheziții în Bistrița-Năsăud, într-un dosar de trafic de droguri

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat percheziții la locații utilizate de un bărbat bănuit de trafic de droguri de risc, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Bărbatul, care are 29 de ani și este din Bistrița, a atras atenția unui echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Bistrița care patrula pe o stradă din municipiu.

”Acesta ar fi avut un cuțit asupra lui și un comportament suspect, iar la vederea polițiștilor ar fi fugit, încercând să se sustragă. De asemenea, ar fi aruncat într-o grădină din apropiere, o pungă pe care o avea asupra lui, în interiorul căreia s-ar fi aflat substanțe vegetale de culoare verde-oliv, 6 plicuri cu ziplock, dintre care unul cu substanțe vegetale, susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, iar, ulterior, procurorii DIICOT – BT Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului. În urma analizelor de laborator, a reieșit faptul că ar fi vorba de aproximativ 75 de grame de cannabis. Astăzi, 12 august, în urma perchezițiilor, au mai fost descoperite și ridicate aproximativ 10 grame de materie vegetală, susceptibilă de a avea efect psihoactiv, un pistol de tip air-soft, două butelii de gaz pentru pistol și un recipient cu bile din plastic pentru pistol”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor, trei persoane au fost conduse la audieri.

În cursul zilei de astăzi, 12 august, persoana reținută va fi prezentată magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc și tulburarea ordinii și liniștii publice.