FOTO: Percheziții în Bistrița și Sărățel, într-un dosar de cămătărie și șantaj. Polițiștii au confiscat importante sume de bani și bijuterii

 -  -  22429


Polițiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud,sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, au documentat activitatea unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de cămătărie și șantaj. Trei percheziții au avut loc în municipiul Bistrița și localitatea Sărățel.

La data de 16 mai, pentru documentarea activității infracționale, au fost desfășurate 3 percheziții la domiciliile persoanelor bănuite, în urma cărora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 24.690 euro, 30.370 lei, aproximativ 2 kg de bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2016-2020, membrii grupării ar fi acordat bani cu împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput ilegal dobânzi. În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, membrii grupului ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

Doi bărbați de 43 și 23 de ani, împreună cu două femei de 26 și 44 de ani, toți din Bistrița, au fost conduși la sediul inspectoratului pentru audieri. Față de trei dintre aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore și au fost prezentați Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

În activități au fost angrenați și polițiști criminaliști și luptări ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

ACTUALIZARE

Cele 3 persoane care au fost reținute pentru 24 de ore rămân în arest încă 30 de zile.

”Față de cei trei a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a mai anunțat IPJ Bistrița-Năsăud.

FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud

2 notes
1554 views
bookmark icon

2 thoughts on “FOTO: Percheziții în Bistrița și Sărățel, într-un dosar de cămătărie și șantaj. Polițiștii au confiscat importante sume de bani și bijuterii

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *