FOTO: Peste 1.500 de puieţi de molid au fost plantaţi de jandarmi la poalele Munților Călimani

 -  -  1027


Anul acesta, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud a ales să marcheze altfel Ziua Jandarmeriei, sărbătorită anual la data de 3 aprilie. Jandarmii bistrițeni au plantat peste 1.500 de puieți de molid.

Până acum un an, la începutul primăverii, ne aflam în mijlocul cetățenilor pentru a sărbători împreună. Realitatea are acum o altă dimensiune, una a distanțării fizice, a precauției, dar și a grijii față de cei apropiați. Ca urmare, în acest an ne-am îndreptat atenția înspre protejarea mediului înconjurător. Joi, 1 aprilie 2021, am ales să plantăm molizi în zona Aluneasa, sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, alături de profesorii și elevii clasei a X-a – profil Protecția Mediului, din cadrul Liceului cu Program Sportiv Bistrița”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ, Georgeta Căşvan.

La activitate au fost prezenți 30 de jandarmi, care au plantat peste 1.500 de puieți de molid, aceștia beneficiind de sprijinul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, care a oferit cu titlu gratuit puieții de molid.

Acțiunea a avut ca scop încurajarea plantării arborilor și asigurarea protecției și conservării fondului silvic și a mediului înconjurător. Credem în puterea exemplului și că împreună putem face mai mult pentru protejarea naturii și pentru a contribui la îmbunătățirea vieții”, a mai adăugat Georgeta Cășvan.

Campania a fost inițiată la nivel național cu prilejul sărbătoririi, în data de 3 aprilie, a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

0 notes
152 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *