FOTO: Peste 20 de incendii de vegetaţie în 24 de ore

 -  - 


Seria incendiilor de vegetație continuă în județul Bistrița-Năsăud. Numai în ultimele 24 de ore, pompierii militari și cei voluntari au intervenit la mai bine de 20 de situații de acest fel, fiind afectat și fondul forestier, potrivit informațiilor comunicate miercuri de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul ISU Bistrița-Năsăud au intervenit la 9 incendii de vegetație uscată.

Incendiile au fost semnalate pe raza localităților Livezile, Unirea, Bistrița, Bistrița-Bârgăului, Slătinița, Pinticu, Braniștea, Năsăud, Monor, Tăure, Budacu de Sus, Vița, Lușca, Cepari, Josenii Bârgăului. Majoritatea incendiile au fost lichidate cu dificultate, manifestându-se în zone greu accesibile și alimentate de curenții de aer (vânt puternic).

Alte cel puțin 13 incendii de vegetație au fost lichidate, în aceleași condiții, de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județul Bistrița-Năsăud.

Eforturile pompierilor militari și voluntari au fost sprijinite de reprezentanții ocoalelor silvice, mai ales în zona orașului Năsăud, unde incendiile de vegetație s-au extins la fondurile forestiere, iar intervențiile s-au desfășurat inclusiv pe timp de noapte.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, ISU Bistrița-Năsăud face apel la cetățeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor și reamintește că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.