FOTO: Peste 9.000 de pachete de țigarete, descoperite într-o mașină condusă de un sucevean; bărbatul, bănuit de contrabandă, a fost arestat preventiv

 -  -  1009


Un bărbat din județul Suceava a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de polițiștii din Bistrița-Năsăud, acesta fiind cercetat pentru contrabandă cu țigarete, dar și pentru o serie de infracțiuni la regimul rutier.

Într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud precizează că bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost prins în flagrant de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în mașina sa fiind descoperite peste 9.000 de pachete de țigarete.

”În județul Bistrița-Năsăud, bărbatul a fost oprit în trafic, iar, în urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit 9.400 de pachete de țigarete, care nu aveau aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritățile din România. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat la 172.960 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, dat fiind faptul că bărbatul a fost oprit în trafic, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au efectuat și ei verificări.

Astfel, s-a stabilit că ”bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, iar autoturismul pe care îl conducea avea aplicate plăcuțe cu numere de Italia, deși era înmatriculat în Germania și radiat din circulație. Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină. I-au fost prelevate mostre biologice”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice l-au condus pe bărbat la sediul Poliției, unde a fost audiat și s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

0 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *