FOTO: Pirotehniștii bistrițeni, solicitați să intervină în localitatea Lunca Ilvei; au fost găsite 15 bombe de aruncător

 -  -  1003


Joi seara, pirotehniștii bistrițeni au fost solicitați să intervină pe raza localității Lunca Ilvei, unde un cetățean a descoperit un element de muniție în timp ce executa lucrări de amenajare a proprietății.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a intervenit de urgență în zonă și, în urma primelor măsuri, la fața locului au fost identificate 10 elemente de muniție.

”Procedura a fost finalizată în jurul orei 00.00, pentru ca dimineața la ora 06.00, asanarea terenului respectiv sa fie reluată. Pe timpul nopții, perimetrul a fost balizat, iar paza acestuia a fost asigurată de către un echipaj de jandarmi. Astăzi, la ora 14.00, misiunea a fost încheiată, în total, au fost găsite 15 bombe de aruncător, calibru 82 mm, ridicate și transportate in condiții de siguranță într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud au subliniat faptul că proprietarul terenului a acționat într-un mod responsabil. Acesta a oprit orice activitate în momentul observării elementului de muniție și a solicitat sprijinul specialiștilor pregătiți în gestionarea acestui tip de intervenție extrem de riscantă.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
128 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *