FOTO: Polițiștii de la Rutieră și reprezentanții Primăriei Bistrița fac măsurători în oraș, în zonele în care au fost amenajate piste pentru biciclete

 -  -  1290


Reprezentanți ai Primăriei Bistrița, însoțiți de polițiști de la Rutieră, efectuează măsurători în mai multe zone din oraș în care au fost amenajate piste pentru biciclete, a anunțat primarul Ioan Turc. Autoritățile susțin că proiectul prin care au fost amenajate aceste piste ar fi fost făcut din birou, fără ca proiectantul să verifice situația din teren, motiv pentru care în unele zone au apărut probleme.

”Împreună cu viceprimarul Sorin Hangan și administratorul public Ioan Peteleu, însoțiți de reprezentanți ai Poliției Rutiere și specialiști din Primăria Bistrița, am verificat, azi, pistele de cicliști aflate în diferite stadii de realizare pe raza municipiului, într-un proiect pe fonduri europene în valoare de peste 21 de milioane lei. Deoarece planurile au fost făcute din birou, fără ca proiectantul să se fi deplasat în teren, am refăcut efectiv unele măsurători privind lățimea pistei sau a drumului, pentru a ne asigura că orice neconformitate din teren va fi remediată”, a precizat Ioan Turc.

Edilul Bistriței a adăugat că în timpul verificărilor au fost depistate și alte neajunsuri, cum ar fi în zona Apollo, unde autobuzele nu încap în dreptul scuarului cu flori, autoritățile fiind nevoite să intervină și să înlăture inclusiv borduri.

”Circulația autovehiculelor în Bistrița trebuie să se poată desfășura acceptabil, chiar dacă sunt în desfășurare mari proiecte de reconfigurare a axelor de transport, care includ și piste de biciclete. Vom ține cont punctual de fiecare problemă ivită care poate îngreuna traficul și vom veni mereu cu soluții pentru ca proiectele de dezvoltare urbană să fie implementate cu succes”, a completat primarul Ioan Turc.

0 notes
415 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *