FOTO: Polițiștii din Bistrița-Năsăud, alături de micii călători din Trenul Iepurașului

 -  -  28


Polițiștii de la Prevenirea Criminalității și cei din cadrul Biroului Județean de Transporturi Bistrița-Năsăud au călătorit, joi, alături de zeci de copii, cu Trenul Iepurașului. Oamenii legii le-au oferit copiilor sfaturi utile despre cum să se ferească de pericole.

Pentru a avea parte de o călătorie cât mai palpitantă, polițiștii le-au pregătit celor mici baloane și broșuri cu mesaje preventive.

De asemenea, oamenii legii au discutat cu ei despre cum să interacționeze cu persoane pe care le cunosc în mediul online și le-au prezentat principalele reguli de siguranță atunci când navighează pe internet.

Ei le-au mai explicat copiilor cum pot să își protejeze bunurile, cum trebuie să se comporte într-un mijloc de transport în comun ca să fie în siguranță, dar și cum trebuie să se comporte la școală, în drum spre școală sau acasă.

Având în vedere că începând de vineri, 15 aprilie, elevii se află în vacanță, călătorii din Trenul Iepurașului au învățat principalele reguli pentru ”Siguranță de nota 10” și au primit câte o broșură cu cele mai importante recomandări.

Astfel, pentru a avea parte de o vacanţă reuşită, poliţia bistriţeană le recomandă părinților și copiilor să ţină cont de următoarele sfaturi :

Părinţilor:

  • Discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, învăţaţi-l cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta vă cunoaşte numele complet, numărul de telefon precum şi adresa!
  • Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
  • Când plecaţi în vacanţă, nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!
  • În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic de urgenţă 112.

          Copiilor:

  • Alegeţi-vă locurile de joacă în spaţii adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate şi suprafaţa carosabilă a şoselei. Nu vă îmbrânciţi şi nu vă împingeţi în apropierea drumului public;
  • Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni, după ce v-ați asigurat temeinic, iar acolo unde este cazul, doar la culoarea verde a semaforului!
  • Nu vă angajaţi în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
  • Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Trenul Iepurașului circulă în perioada 11 – 22 aprilie 2022 pe ruta Bistrița Nord – Bistrița Bârgăului și retur.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.